Soļanka

Recepti iesaka 
 www.internetaveikals.lv

 Sastāvdaļas:

  1. Gaļa (mīkstā desa, kūpinājums, šķinķis, servelāde)
  2. Marinēti vai sālīti gurķi
  3. Kartupeļi
  4. Burkāni
  5. Sīpols
  6. Tomātu pasta vai arī tomātu mērce (viena karote)
  7. Lauru lapas
  8. Pasniegšanai:
  9. Citrons
  10. Olīvas (melnās vai zaļās)
  11. Skābais krējums
soļanka

    Pagatavošana:

    1 Visu sagriest, sakapāt un sašņikāt

    • Desu, kūpinājumu un servelādi sagriež kubiņos.
    • Marinēto gurķi sagriež ripiņās.
    • Nomizo un sagriež kartupeļus kubiņos.
    • Sagriež sīpolu.
    • Sarīvē burkānu.

    2 Apcep un pasutina
    Pannā apcep gaļu kopā ar sīpoliem līdz tie paliek caurspīdīgi.
    Pievieno gurķus, burkānus.
    Kad viss ir apcepies pievieno tomātu pastu un ļauj sautēties 5 minūtes.


    3 Lielā soļankas vārīšana
    Uzvāra lielā katlā ūdeni 1.5L un ber iekšā visu no pannas sastāva kopā ar 4 lauru lapām.
    Pievieno kartupeļus un vāra līdz tie paliek mīksti. Pēc vajadzības pievieno papildus ūdeni. Beigās pievieno sāli un melnos piparus.

    Labu apetīti :)   

    recepti iesaka

    www.internetaveikals.lv